Eksplosion i antallet af langtidsarbejdsløse

På et år er antallet af langtidsarbejdsløse mere end fordoblet på Lolland-Falster samt i Syd- og Vestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I juni 2009 var 2.104 personer langtidsarbejdsløse, men i juni i år var det antal vokset til 5.162 personer. Det viser en undersøgelse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet for LO.
- Undersøgelsen dokumenterer, at langtidsarbejdsløsheden for alvor har bidt sig fast. Det er en aldeles skræmmende udvikling, som vil ramme hele regionen, hvis vi ikke gør noget, siger Klaus Farnov, der er tidligere amtsformand og nyvalgt formand for LO i Vordingborg.
Målt på antallet af personer er Slagelse og Næstved de to kommuner i regionen, som er hårdest ramt. Her er antallet af langtidsarbejdsløse steget med henholdsvis 505 og 478 personer.

Men forholdsmæssigt er det Kalundborg Kommune, der holder for. Her er antallet vokset med 261 personer. Det svarer til en stigning på 261 procent, hvilket er langt over landsgennemsnittet på 156 procent. 

Selvom man i Vordingborg kommune ”kun” har fordoblet antallet af langtidsledige, stopper arbejdsmarkedet jo ikke ved kommunegrænsen og de katastrofalt store pct. stigninger i nabokommunerne vil også få negativ afsmittende virkning i Vordingborg.

- Hovedparten af de mere end 5.000 langtidsarbejdsløse i regionen lever af dagpenge i dag. Men efter at regeringen og Dansk Folkeparti har halveret dagpengeperioden til to år, vil de mennesker meget snart stå i kø for at få kontanthjælp. Det er dog langt fra alle, der er berettiget til det – eksempelvis fordi deres ægtefælle stadig arbejder. De mennesker risikerer at blive tvunget fra hus og hjem,” siger Klaus Farnov.