¨

Eksperter: Sohn er en sikkerhedsrisiko

Foto: TV ØST

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohns (SF) fortid som formand for Danmarks Kommunistiske Parti, DKP, gør ham til en sikkerhedsrisiko for regeringen.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten mandag er det vurderingen blandt efterretningseksperter fra USA, Storbritannien og Danmark, efter at Nikolaj Sjatskikh, KGB's sidste chef i Danmark, søndag fortalte, at han afleverede hård valuta fra Moskva til DKP's formand Jørgen Jensen, og at den praksis fortsatte uændret med Ole Sohn som formand fra 1987. Han sagde, at han gav pengene til Ole Sohn eller en person, som Ole Sohn autoriserede.

Da Ole Sohn nægter at have modtaget penge eller at have autoriseret en anden, kan russerne bruge oplysningerne til at afpresse erhvervs- og vækstministeren i forbindelse med forhandlinger om en handelsaftale, lyder ræsonnementet fra efterretningseksperter.

- Selvfølgelig kendte han som formand til det, og selvfølgelig rejser dette et sikkerhedspørgsmål, siger David Major, der har en lang karriere bag sig som agent og afdelingsleder i det amerikanske forbundspoliti FBI.

Han og den amerikanske efterretningshistoriker, professor Harvey Klehr, betoner, at Sohn udgør et sikkerhedsproblem, også selv om han ikke selv kvitterede for modtagelsen af de sorte penge.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App