Egnsteatre får penge

Besparelserne kan hives af bordet på to af regionens teatre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk Teater og Odsherred Teater slipper for besparelser. Det er den netop færdigforhandlede finanslov, som redder teatrene. Det skriver Nordvestnyt.

Finanslovsforliget giver egnsteatrene og rytmiske spillesteder 45 millioner kroner over de næste fire år. Det er godt, men ikke godt nok, mener et af de regionale teatre.

- Der er jo rigtig mange spillesteder, som skal deles om pengene. Men det er da et skridt i den rigtige retning og dejligt, der er kommet fokus på området. Men i den store sammenhæng er det et lille beløb, siger teaterchef Pia Jette Hansen på Holbæk Teater til Nordvestnyt.

Både Holdbæk og Odsherred Teater er glade for at slippe for deres planlagte besparelser. Økonomien er dog stadig stram.

- Den stramme økonomi betyder, at vi må satse på det sikre, eksempelvis lave en genopsætning af Jeppe på Bjerget og spille både Jeppe og Gidsel igen næste år fremfor at producere noget nyt. Det medvirker til at vi stadig har aktivitet, så fremfor at producere nyt, må vi genbruge det, vi har. Vi gør alle mulige krumspring for at få det til at hænge sammen, og det lægger samtidig et kæmpepres på medarbejderne, når ikke der er ro på området, uddyber Pia Jette Hansen til Nordvestnyt.