Efter regn kommer sol: Efteråret får en sommerlig begyndelse

Op til 23 grader og begrænsede mængder regn. Ugens vejr bliver ganske stabilt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om sæsonen slutter i løbet af ugen, så slipper sommeren ikke helt sit tag i Danmark endnu.

For efter en weekend med massive mængder regn flere steder i landet tegner der sig et billede af mere stabilt vejr med temperaturer, der indbyder til ikke at gemme shortsene for dybt væk i skuffen.

Det fortæller Lars Henriksen, vagthavende meteorolog hos DMI.

- Vi har lige en mandag med noget blæsende vejr i vente og i første omgang spredte byer og mange skyer. Men i løbet af dagen løsner det mere op i skyerne, og der kommer færre byger, siger Lars Henriksen.

- I løbet af tirsdagen og de næste dage i ugen ser det efterhånden bedre og bedre ud med overvejende tørt vejr og mere sol, fortsætter han.

Snup en dukkert på onsdag

I termometeret vil kviksølvet bevæge sig mellem 17 og 23 grader.

Har man forsømt chancen for en dukkert i løbet af de seneste måneder, vil onsdag formentlig byde på de bedste strandforhold.

- Onsdag ser umiddelbart ud til at blive den pæneste dag. De andre dage vil også være gode, men onsdag ligner den allerpæneste med nogen eller en del sol, siger Lars Henriksen.

Regn i den nordvestlige del af landet

Den nordvestlige del af landet kan dog få lidt regn op ad dagen. Men der er ikke lagt op til noget, der bare minder om skybrud.

- Det værste skybrudsagtige vejr er slut for den her omgang, siger Lars Henriksen efter en weekend, hvor DMI flere ganske varslede om risiko for store regnmængder.

Om vejret bliver mere efterårsagtigt i den kommende weekend, er ifølge DMI's prognoser på nuværende tidspunkt meget usikkert.