¨

Dyre efterregninger til boligejere

Foto: TV ØST

En kold og lang vinter og tårnhøje oliepriser betyder, at især ejere af oliefyr får lommesmerter i år. Til gengæld er der vind i sejlene hos de virksomheder, der lever af at sælge og installere alternativ varmekilder.

 

- Der er travlt og en udpræget interesse. Teddy Rasmussen, der er ejer af virksomheden TR Varmeteknik, er en glad mand. Han lever af at sælge og installere blandt andet solenergi og pillefyr, og kunderne står i kø.

- Det er klart, at når oliepriserne er så høje, så er der mange, der ser sig om efter alternative varmekilder, siger han i dag til TV2 Øst.

Teddy Rasmussen er ikke den eneste leverandør af pillefyr og solenergi, der kan mærke interessen. En rundringning TV2 Øst har lavet i dag viser tydeligt, at der er masser af boligejere, der er klar til at skrotte oliefyret. Et valg, der blandt andet er motiveret af, at olieprisen har fået et nøk opad her til vinter.

En undersøgelse som GO Energi - det tidligere Energistyrelsen - har lavet viser, at mange boligejere kan se frem til en ekstra varmeregning på mellem 3000 kr og 8300 kr - i gennemsnit, i forhold til prisen fra 2009.

En af de kunder, der netop har skiftet sit oliefyr ud med solenergi og pillefyr er Martin Noer fra Regstrup. Han har søgt og fået tilskud fra staten til at skrotte oliefyret, og det er han godt tilfreds med.

- Det er selvfølgelig ikke fuldt financieret, men det er en udemærket attraktiv løsning, og de penge jeg sparer på varmeregningen, bruger jeg på min gård og på fruen, siger Martin Noer til TV2 Øst.

Man kan få tilskud til at skifte oliefyret ud med mere energibesparende varmekilder frem til den 1 juli 2011. Se hvordan på www.skrotditoliefyr.dk

02:09 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App