Dyr vinter for kommunerne

Det blev en rigtig dyr vinter for regionens kommuner: En rundspørge som TV2 Øst har lavet viser, at der venter en samlet ekstraregning på omkring 86 millioner kroner - alene for rydning af sne på vejene - penge som nu skal findes i de i forvejen slunkne kommunekasser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For øjeblikket har brolæggerne travlt med at lappe huller rundt omkring på regionens veje.

Vejlapningen løber mange steder op i flere millioner kroner - men det er ikke den eneste udgift, som kommunerne står med oven på vinteren.

Vi har spurgt regionens kommuner, hvor meget de regner med at overskride budgetterne for saltning og snedrydning.

I alt kommer ekstraudgifterne til at ligge på cirka 86 millioner.

De tre, der er hårdest ramt er Slagelse, hvor man har brugt omkring 13 millioner mere end forventet, Lolland Kommune hvor der er brugt godt 17 millioner og Guldborgsund - godt 20 millioner kroner over budgettet.
Lolland Kommune er den kommune, der har ramt mest forkert, da de satte penge af til snerydning på budgettet for 2010. Det blev til en overskridelse på 230 procent.

Men formanden for miljø- og teknikudvalget i Lolland Kommune, Gert Mortensen (Soc.Dem.) mener ikke, at politikerne kunne have gjort det anderledes.

- Det er godt nok, der er ingen, der kan forudsige den slags vintre. Og vi har ikke mulighed for at lægge penge tilside. Når vi skal have et budget til at løbe rundt, så er der ingen penge tilovers, med den politik regeringen fører, siger han.

Og hvor skal de mange penge så findes henne?

- Der skal spares generelt, siger Gert Mortensen.

- Borgerne kommer selvfølgelig til at mærke det, når vi skal finde beløb i den størrelse. Men de var glade for, at vi ryddede, og nu må vi så betale, siger han.

Hvor meget kommunerne skal bruge på at lappe huller i vejene og stille nye skilte op i stedet for de mange, der blev ødelagt af sneskraperne