Dusør på halv million kroner fra minkfarme

En dusør på 500.000 kroner skal nu give oplysninger, der kan opklare flere sager om indtrængen på minkfarme. Også her i regionen har minkfarmere anmeldt TV2 til politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Pelsdyravlerforening udlover en dusør på en halv million kroner for oplysninger, der kan føre til opklaring af det, som foreningen kalder "terroraktioner" mod minkfarme landet over.

Der har været flere sager, hvor mink er blevet lukket ud af deres bure, og minkfarmerne er især ophidsede over, at TV2 har en Operation X udsendelse på vej omkring forholdene på minkfarmene.

- TV2 har skrevet til 34 minkfarme, at man ligger inde med filmoptagelser fra dem. De billeder kan kun være fremkommet ved ulovlig indtrængen. Vi har aldrig sagt, at det er TV2, der har lavet optagelserne. Men vi tror, at der er en forbindelse mellem dem, der har lavet dem, og så det miljø, der laver aktionerne, siger pelsdyravlernes kommunikationschef, Sander Jacobsen.

Ifølge ham har de 34 minkfarmere nu politianmeldte den ulovlige indtrængen. Dansk Pelsdyravlerforening har samtidig appelleret til TV2 om at hjælpe med at opklare aktionerne mod minkfarmene, og om at overgive deres billedmateriale til myndighederne, hvis der skulle være beviser på, at der er dyr, der lider.

 

/ritzau/