Dumper ny test (VIDEO)

Flygtninge og indvandrere dumper i stor stil til den test, der skal give dem dansk statsborgerskab. I Holbæk dumpede 8 ud af 10 til prøven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

79 flygtninge og indvandrere gik forleden til indfødselsretsprøve på Holbæk Sprogcenter. Men langt de fleste - 80 procent af dem - dumpede den prøve, der skulle give dem dansk statsborgerskab. Det skriver Holbæk Amts Vestreblad.

I Ringsted gik 42 op til prøven og kun fire bestod.

Prøven består af 40 spørgsmål om dansk historie, og for at bestå skal man svare rigtigt på de 32. Den blev tidligere bestået af stort set alle ansøgere. Men i efteråret vedtog Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti nogle ændringer, der gjorde prøven væsentlig sværere.

TV2 ØST tog til Ringsted for at bede nogle af dem, der allerede har dansk statsborgerskab, om at svare på spørgsmålene i den nye test. Se video herunder:
[video:flv:081214_danskprove.flv]

Nu er det din tur
TV2 ØST har udvalgt 20 spørgsmål ud af de 200 mulige. Til indfødsretsprøven stilles der i alt 40 spørgsmål om danske samfundsforhold, dansk kultur og dansk historie. Ifølge den seneste stramning skal der nu svares rigtigt på 32 af de 40 i modsætning til tidligere 28 for at bestå. Test dig selv herunder:

TEST DIG SELV - KAN DU KLARE PRØVEN?