¨

DSB sætter hjertestartere i alle tog

Hjertestarterne i togene er en del af DSBS samarbejde med TrygFonden. De potentielle livgivere hænger også på 65 togstationer landet over. Foto: TV ØST

Fremover skal der være en hjertestarter i alle DSB’s knap 500 tog. Det skal øge trygheden for passagerne.

Hvert eneste år får 3.500 mennesker hjertestop uden for landets hospitaler.

Og det faktum får nu DSB til at sætte hjertestartere i alle deres tog, så der altid er en hjertestarter i nærheden, hvis en passager skulle falde om med hjertestop.

Det skriver DSB i en pressemeddelelse.

Følg piktogrammerne

Hjertestarterne i de knap 500 tog skal øge trygheden for passagererne.

- For DSB er det vigtigt, at vi prioriterer sikkerheden for vores passagerer og personale højt. Hvis der sker hjertestop i vores tog, er der nu en hjertestarter inden for kort afstand, fortæller sikkerhedschef Carsten Dam Sødnerbo-Jacobsen fra DSB.

Hvis der bliver brug for en hjertestarter, så er det med at søge mod togets udgang. Her vil der nemlig være piktogrammer, der viser vej til den nærmeste hjertestarter. 750 af DSB’s personale er ved at blive uddannede til at bruge hjertestarterne.

Hjertestarterne i togene er en del af DSBS samarbejde med TrygFonden. De potentielle livgivere hænger også på 65 togstationer landet over.

Om hjertestartere

  • Hvert år får ca. 3.500 mennesker hjertestop uden for hospital i Danmark – 12 pct. overlever.
  • Hvis vidner træder til med livreddende førstehjælp og afgiver stød med en hjertestarter, inden ambulancen ankommer, øges chancen for at overleve med op til 64 pct.
  • DSB’s tog benyttes dagligt af cirka 550.000 mennesker. 
     
Kilde: DSB

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App