¨

DSB-kontormus slæber pakker for rejsende

Foto: TV ØST

Flere steder i landet hjælper DSB's kontorpersonale med at få danskernes pakker og kufferter om bord på togene.

DSB sætter alt ind for at holde juleglæden oppe hos landets togpassagerer og sikre dem en problemfri og uspoleret rejse hjem til familien.

For eksempel er diverse kontorpersonale flere steder blevet jaget i arbejdstøjet og sendt ud på perronerne forskellige steder i landet for at hjælpe danskerne med at få båret kufferter og pakker om bord på togene.

Det fortæller Trafikinformationschef i DSB, Tony Bispeskov.

- Nogle folk, der normalt arbejder i administrative stillinger, ledere og chefer og andet kontorpersonale, er ude i dag for at give et nap med, så vi kan få tingene til at glide. Blandt andet dét har indtil videre skabt rigtig god stemning og en gnidningsfri togtrafik, fortæller han.

DSB har på denne årets travleste rejsedag også sat ekstra togvogne på skinnerne, så flere julerejsende har mulighed for at få en siddeplads.

- Vi har sat alle vores vogne og alt disponibelt mandskab ind og endda flyttet lidt rundt på det. For modsat til almindelig pendlertrafik ved vi i dag lige nøjagtig, hvilke rejserelationer folk efterspørger på hvilke tidspunkter. Her har vi så sat ekstra vogne på, siger Tony Bispeskov.

Alt tyder på, at DSB's julesatsning, der kommer i kølvandet på en hård tid for selskabet med fyringer, direktørskifte og stadig ubrugelige IC4-toge, har virket.

- Jeg kommer lige nede fra Københavns Hovedbanegård, og der er stemningen rigtig god, og togene kører til tiden. Der er masser af kunder. Vi har 45.000 siddepladser i udbud over Storebælt, og langt de fleste er blevet solgt, siger trafikinformationschefen.

      Han spår, at togtrafikken i år - modsat sidste år - vil forløbe rigtig godt dagen igennem.

      - For et år siden stod Danmark jo i sne til nærmest op over skorstene. Det er jo ikke tilfældet i år. Så prognosen for afviklingen af trafikken er meget positiv. Foreløbig er det i hvert fald gået godt, men godt begyndt er jo kun halvt fuldendt, siger Tony Bispeskov.

      /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App