DMI udsender nyt varsel om kraftige tordenbyger og skybrud

​Der er lørdag risiko for skybrud og torden over det meste af Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Store dele af Sjælland kan i løbet af lørdag blive ramt af skybrud.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut, der har udsendt en advarsel om, at der kan komme skybrud og kraftigt tordenvejr lørdag i tidsrummet fra 12.00 til 20.00.

Især områderne Nordvestsjælland, Midtsjælland, Sydvestsjælland, Stevns, Faxe og Næstved kan blive ramt.,

Der ligger en lun og relativ fugtig luft over Danmark, og i takt med at temperaturen stiger i løbet af lørdag, dannes der byger rundt omkring, som stedvis kan blive ret kraftige og med torden.

Over 15 mm regn på 30 minutter

Da vinden i atmosfæren over Danmark samtidig er ganske svag vil bygerne, når de er dannet, ikke bevæge sig ret hurtigt.

Det betyder ifølge oplyser Danmarks Meteorologiske Institut, at de kan nå at kaste relativ meget vand af sig over samme området på kort tid.

Det kan ikke udelukkes, at enkelte byger overskrider kriteriet for skybrud, som er over 15 mm regn på 30 minutter. 

Torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg.

Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter, nedsat sigtbarhed. 

Risiko for oversvømmelser

Dagen byder generelt på svage vindforhold, hvilket betyder, at regnbygerne kan stå lang tid over det samme område og herved give mange millimeter regn. 

Prognose for regn den 19. maj 2018
Prognose for regn den 19. maj 2018
Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Flere steder vil man ifølge TV 2 Vejret få omkring 20 millimeter regn, men læg også mærke til at modellen har over 30 millimeter regn til Nordfyn. Det betyder, at der kan komme mindre oversvømmelser på gader, i haver og måske også i kældre.

Udover byger byder dagen også på lunt majvejr og solen kan så sandelig også nydes i lange perioder. De højeste temperaturer kommer op mellem 20 og 22 grader.