DMI ser ingen ende på frostvejret

Snevejret kommer i weekenden til at skabe alvorlige trafikproblemer, lyder meldingen fra DMI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det ser ikke ud til, at der foreløbigt kommer en ende på det kolde vejr, der lige nu får sneen og temperaturen til at dale, og som gør vejene glatte.

- Jeg kan sagtens love, at det fortsætter mindst en uge. Men en decideret ende på det, har vi lidt svært ved at se, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Michael Christiansen.

Danmarks Meteorologiske Institut gør opmærksom på, at sneen i weekenden vil kunne give problemer for trafikanter.

- I weekenden får vi relativt meget sne, og det vil helt sikkert give problemer. Der kommer 10-20 centimeter sne over hele landet, og nogle steder vil det blive meget blæsende, siger Michael Christiansen.

Hvis man har tænkt sig at bevæge sig ud i vintervejret i sin bil, skal man ifølge FDM have vinterdæk på bilen eller helt lade den stå.

- Det, der er afgørende, når man skal ud at køre i det her vinterføre, er, at hastigheden kommer ned, og at man øger afstanden til den forankørende. Pludselig kan man nemlig komme i en situation, hvor der er meget længere bremselængder, end man er vant til.

Det forklarer Søren W. Rasmussen, der er bilteknisk redaktør ved FDM's bilmagasin.

Det er dog ikke kun bilister, men også cyklister, der skal være opmærksomme i trafikken. Hos Dansk Cyklist Forbund lyder den helt klare anbefaling, at man ikke skal have børnestole eller børn på sin cykel. Men de såkaldte Christiania-cykler er dog undtaget for den anbefaling.

- Man skal ikke overbelaste sin cykel, og man skal ikke have børn i barnestole på cyklerne, når der er glat føre udenfor, siger Frits Bredal, pressechef ved Dansk Cyklist Forbund. 

Forbundet anbefaler desuden, at man smører cykelkæden væsentligt mere end normalt og får tjekket bremser og gear hos en cykelsmed.

/ritzau/