¨

DMI nedtoner: Sommerregn i hele landet

Foto: TV ØST

Regnen rammer den østlige del af landet i formiddagstimerne, men der bliver ikke tale om skybrud, oplyser DMI.

Man behøver ikke længere at frygte det varslede skybrud. For ifølge DMI vil der falde regn, men der mere tale om kraftig regn, end der er tale om et reelt skybrud.

Inden for den næste time falder regnen især i hovedstadsområdet, Køge Bugt og i Nordsjælland, skal man tro DMI's radarer.

De viser, at regnen falder på Lyngbyvej ved København til formiddag, men at det ikke er det, man vil betegne som et skybrud.

- Der kan komme regn flere steder i landet, men det vil kun kunne komme op på skybrudsintensitet meget lokalt, siger vagthavende ved DMI, Jesper Eriksen.

- 90 procent af alle danskere vil opleve det her som udramatisk. Det er bare almindelig sommerregn, tilføjer han.

Hvad angår festivalgæsterne i Roskilde, så kan også de slappe af. Selvom Roskilde-området i morgen- og formiddagstimerne vil opleve perioder med regn, vil det ikke nødvendigvis udvikle sig til skybrud.

Og det stilner af hen mod eftermiddagen.

- Når regnen har ramt den østlige del af andet, driver den mod nordvest. Hvis man bor i Østjylland, så kommer det værste først senere.

- Men igen er det kun meget lokalt, der kan være tale om skybrud, siger Jesper Eriksen.

Sidste sommer blev Sjælland og særligt København ramt hårdest, da et skybrud ramte landet.

Her blev der målt 135,4 millimeter nedbør i hovedstaden, som efter skybruddet var efterladt i trafikalt kaos på grund af de store vandmængder.

Mange bygninger blev ødelagt, og flere mennesker kom til skade.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App