DF vil høre ministeren om lastbilssag

På baggrund af afsløringerne i TV2 Østs dokumentarprogram Missionen i aftes, kalder DF nu justitsministeren i samråd om lastbilchaufførernes brud på køre-hviletidsbestemmelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge flere chauffører som TV2 Øst mødte i programmet Missionen i aftes er det nødvendigt at snyde med køre-hviletidsbestemmelserne for at få tilværelsen som chauffør til at hænge sammen. Derfor snyder chaufførerne med de såkaldte førerkort, så de små chips ikke afslører, hvor meget chaufføreren egentlig kører i træk.

Optagelserne har nu fået Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen til at kalde justitsminister Brian Mikkelsen i samråd, og kræve svar netop vedrørende lastbilchaufføreres brud på køre-hviletidsbestemmelser.

Ifølge Kim Christiansen er det nemlig helt utilgiveligt, at chaufførerne bryder reglerne, og at de kan slippe af sted med det.

- For det første er det konkurrenceforvridende overfor de chauffører, som overholder reglerne. Og for det andet kan vi ikke have trætte chauffører kørende i lastbiler, der vejer op mod 48 ton. Det er jo et dødbringende våben med de forkerte bag rattet, siger trafikordføreren.