¨

DF vil have forbud mod halalslagtning

Foto: TV ØST

Dansk Folkeparti mener, at halalslagtning er dyremishandling. Men det afviser fagfolk. Dyrene bliver nemlig slagtet som altid. Den eneste forskel er en muslimsk bøn.

Halalslagtede kyllinger er blevet et varmt emne hos Dansk Folkeparti. De vil ikke acceptere halalslagtemetoder og vil nu have et forbud.

- Når man halalslagter, så forbløder dyret i stedet for. Man burde bare slå den ihjel hurtigt, siger René Christensen, der er fødevareordfører i Dansk Folkeparti.

Men slagtemetoden er dog den samme, som man har brugt siden 70’erne.

- Kyllingerne bliver bedøvet med elektrisk strøm, og så bliver de slagtet med en slagtemaskine, når de gør det, så siger lovgivningen, at der skal stå en mand og overvåge det, så er kyllingerne halalslagtet, siger Henrik Bunkenborg, der er chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer.

Hos Landbrug & Fødevarer ryster de nu på hovedet af Dansk Folkeparti.

- Jeg har svært ved at forstå forargelsen. Dyrene bliver slagtet på nøjagtig samme måde, som hvis vi ikke slagtede halal, siger Henrik Bunkenborg.

Men Dansk Folkeparti frygter, at halalslagtning vil tage overhånd.

- Vi kan se, det her er en glidebane. At man har gjort det på fjerkræ, der kan man diskutere, hvordan man slået fjerkræ ihjel igennem århundrede. Nu kan man se, at man flytter den her måde at slå dyr ned over på andre områder, siger René Christensen, der er fødevareordfører i Dansk Folkeparti.

Men den eneste forskel er altså bønnen ifølge Landbrug & Fødevarer.

01:55 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App