Det sker i weekenden

Denne weekend byder på gravhunde, flere koncerter, og så bliver der lige så langsomt taget hul på julehyggen, når Gavnø Slot holder julebazar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Galleri Heike Arndt DK åbner ny udstilling

Lollands internationale galleri åbner ny udstilling lørdag d. 7. nov. Udstillingen løber frem mod d. 21. december. Udstillingen Opdagelser samler de bedste kunstnere fra årets udstillinger - 14 ekstraordinære kunstneriske opdagelser fra USA, Finland, Tyskland, Japan, Poland, Schweiz og Sverige, der alle har forbindelse til Norden og Tyskland. Heike Arndt er oprindeligt tysker og forlod Østtyskland som flygtning før muren faldt. Lørdag er der åbent fra klokken 13-17.

Tid: Fernisering lørdag d. 7. november – udstillingen løber frem mod d. 21 december

Sted: Galleri Heike Arndt DK, Rågelundevej 9, 4892 Kettinge

Hjemmeside: heike-arndt.dk

Danmarks største julebazar

GAVNØ Julen starter på Gavnø!

Oplev mere end 200 boder i det gamle historiske herregårdsmiljø, som byder på klassiske danske juletraditioner, når det er bedst. Et væld af boder og stande vil friste med julegaver, dekorationer, smagsprøver og delikatesser. Smag Gavnøs økologiske serie af marmelader, saft og prisvindende øl fra Slotsbryggeriet. Gå på opdagelse i det nye fødevaremarked.

Lyt til de traditionelle Christmas Carols i avlsgårdsmiljøet og smukke julesalmer i det stemningsfyldte slotskapel.

De mindste kan opleve julemanden, et honningkageværksted, nisseskattejagt g meget andet.

Tid: Lør. d. 7. og søn. d. 8. november, kl. 10-17. og igen d. 13., 14. og 15. november

Sted: Gavnø Slot og Park, Gavnø 2, Næstved

Hjemmeside: www.gavnoe.dk

De Nattergale - æ Juletur 2015

RINGSTED Hele Danmarks musikalske og gakkede jydetrio, DE NATTERGALE, er tilbage. Efter De Nattergales succesfulde comeback-show sidste år har de tre herrer, Viggo Sommer, Uffe Rørbæk og Carsten Knudsen, besluttet atter at drage landet rundt.

Tid; Lør. d. 7. november 2015, kl. 20

Sted: Ringsted Kongrescenter, Nørretorv 55, Ringsted

Torsdag d. 3. december optræder De Nattergale i Nykøbing Falster Teater.

Hjemmeside: www.denattergale.dk

Gravhundeudstilling

GØRLEV Vestsjællandsudvalget er et udvalg under DGK - Dansk Gravhunde Klub - vi afholder udstilling for gravhunde hvert andet år i Gørlev Hallen.

I år er der udstilling som er den 7. november.

Lego League-turnering

SORØ Når årets First Lego League-turnering løber af stablen på lørdag den 7. november på Mærsk McKinney Møller Videncenter på Sorø Akademi, bliver det med rekordstor lokal deltagelse fra Sorø Kommunes skoler. I alt fire lokale skoler er repræsenteret, nemlig Frederiksberg Skole, Sorø Borgerskole, Holbergskolen og Stenlille Skole. Der deltager i alt 14 hold (ca. 168 elever) i år fra hele Region Sjælland. Vinderen af turneringen går videre til den skandinaviske turnering, som finder sted i Mo i Rana i Norge den 28. november. Temaet for årets turnering er Trash Trek, og de seneste otte uger har eleverne knoklet med deres projekter, som kan handle om alt fra genbrug og affaldshåndtering til udvikling af helt nye, miljøvenlige materialer. Holdene skal dyste i tre discipliner: Projekt, Markedsføring og så selvfølgelig de spektakulære Robotkampe.

Dagen begynder klokken 9.40, og programmet slutter klokken 15.15. Tilskuere er velkomne!

Sjællandsmesterskab i håndbryg

HASLEV I år dyster nogle af Sjællands allerbedste håndbryggere i kampen om sjællandsmesterskabet i håndbryg og med mulighed for at få en vinderøl brygget

kommercielt af enten Kongebryg i Næstved eller Det Lille Bryggeri i Bringstrup ved Ringsted.

Sjællandsmesterskabet er åbent for alle håndbryggere, men derudover er mesterskabet åbent

for publikum, der har mulighed for måske at smage morgendagens øl/øltype. Med en éntrepris

på blot 25 kroner og en rund femmer for en smagsprøve på 1 dl har publikum alle muligheder

for at ‘få en rejse i den nye ølverden’.

Sjællandsmesterskabet afholdes lørdag den 7. november 2015 på Haslev Bibliotek, Jernbanegade 62 i Haslev, fra klokken 10.30-17.00.

Åben Musikcafé

HOLBÆK Holbæk & Omegns Musikskole inviterer alle til åben musikcafé i Studiestræde lørdag d. 7. november kl. 11 - 13, hvor du kan opleve livemusik og sågar spille med.

Fra klokken 11 er der livemusik fra to af HOM´s mest rutinerede bands nemlig ’Søbæk Band’ og ’Study Jazz.’ Kl. 12 åbnes der op for workshoppen, hvor interesserede kan prøve at være med til at spille eller synge. Hele tre musiklærere, nemlig Henrik Søbæk Petersen, Hans Bendixen og Thomas Borchersen, står på spring til at hjælpe deltagerne. Spiller du et instrument - ligegyldigt hvilket - eller er du glad for at synge, er du altså velkommen på Musikcaféen lørdag. Du kan gå ind direkte fra gaden og være med, så tøv ikke med at tage din ven eller veninde under armen og kigge ind, oplyser skoleleder Finn Reiner. HOM er vært med kaffe, te og kakao.

Udstilling

ASNÆS Det både fader og fader ud, når HUSET slår dørene op til årets sidste udstilling – den årlige vinterudstilling med HUSETs egne kunstnere. HUSETs kunstnere deltog i oktober måned i en workshop i keramiker Bodil Manz værksted, hvor de kastede sig ud i kunsten at dekorere Bodils smukke keramikfade. Det kom der en samling vidt forskelligt dekorerede fade ud af! Alle fadene kan ses som en del af fællesudstillingen. HUSETs 28 kunstnere viser derudover maleri, skulptur, grafik og kunsthåndværk.

Udstillingen indvies med fernisering den 7. november kl. 14-17.

Åbning af kulturhus

NYKØBING SJÆLLAND Åbning af kurdisk kulturhus lørdag d. 7. november kl.17-22 i PAKHUS2. Lørdag holdes den officielle åbning af det kurdiske kulturhus. Kulturhuset holder til i PAKHUS2, Vesterbro Torv i Nykøbing Sj. Selvom åbningen først holdes nu, så har kulturhuset været i gang i et stykke tid. Hver søndag mødes op til 10 familier og taler sammen om stort og småt, om integration i samfundet og udveksler erfaringer. Derudover er der undervisning i kurdisk skrift, sprog og kultur. På eget initiativ har kulturhuset skaffet en aftale med danskere om at komme og øve dansk med dem.

Fjerkræklub og racedueudstilling

NÆSTVED Næstved Fjerkræklub og Racedueklubben for Næstved og Omegn afholder fælles udstilling på Grønnegades Kaserne i Næstved. Lørdag den 7. november i tidsrummet 14-17 og søndag den 8. november i tidsrummet 10-16. Der bliver i alt udstillet 176 høns fordelt på 50 store og 126 dværghøns. Kulturarven bevarer man også hos Racedueklubben, hvor det er Den danske Tumling, der er Danmarks nationale duerace og dermed en del af vores nationale kulturarv. I år er der tilmeldt 227 duer.

 

SØNDAG

Støttekoncert

MAGLEBRÆNDE Søndag den 8. november kl. 15 i Maglebrænde Gl. Skole. To kulturprismodtagere spiller ved eftermiddagens støttekoncert. Når dagligstuekoncerterne i Maglebrænde slår dørene op søndag den 8. november til en ekstraordinær eftermiddagskoncert, sker det til fordel for SOS-børnebyerne og deres indsats i Laos og Cambodia for forældreløse børn.

Eftermiddagens koncert falder i to afdelinger, hvor den første præsenterer det Gedser-forankrede band ”Skrubben&Skråplanet”, der synger og spiller sjove, søde, sure, satiriske, sørgelige og sarte viser. ”Skrubben” efterfølges i næste halvdel af koncerten af kulturprismodtageren fra sidste år, Peter Abrahamsen, der normalt også er vært for Dagligstuekoncerterne. Han spiller en række af sine mest kendte sange og præsenterer også nye. Kunstnerne optræder gratis, og samtlige indtægter også fra øl og vandsalget, samt lotteri går ubeskåret til SOS Børnebyerne. Entreprisen er 100 kroner.

Billetter kan købes gennem www.dagligstuekoncerter.dk  

Koncert

VORDINGBORG Pianisten Jørgen Emborg har været kapelmester i et væld af orkestre og indspillet lige så mange CD´er med blandt andet Cæcilie Norby, Hanne Boel, Mona Larsen m.fl. Klassikeren ”Song for Toots” får i denne sammenhæng uropførelse med mundharmonikaen som melodiinstrument. 21-årige Mathias Heise er manden, der på rekordtid har slået sit navn fast som en mesterlig betvinger af dette lille men magiske instrument. Han har netop vundet prisen som ”Årets nye jazzstjerne”.

Jørgen Emborg Feat. Mathias Heise.

Søndag 8. november 2015 // SMALLSTARS

Koncerten starter kl. 15:00. Dørene åbner kl. 13:00 // Siddende

Billetter: Standard 120,- // Studie 96,- OBS: dørpris 140,-

Købes i forsalg på STARS.DK eller på bibliotekerne i Præstø, Stege og Vordingborg.

Korkoncert

KALUNDBORG Vestsjællands Kammerkor har de sidste måneder arbejdet med Vivaldi's Gloria. Den 8. november kl. 16 afholder koret koncert i Nyvangskirken. Det koster 75 kroner i entre, men der venter en spændende koncert med musik af både Vivaldi og Carl Nielsen. Med solister, kor og orkester. Det hele dirigeres af kirkens organist Teresemarie Lisiux, som har studeret korledelse hos Alice Granum og Nenia Zenana. Orkesteret består af syv dygtige musikere. Førsteviolinen Herbert Boersma har netop debuteret fra Det Jyske Musikkonservatorium, og cembalisten Mettea Engelund er uddannet hos Ton Koopmann i Ansterdam. En af de absolut største barokeksperter på verdens plan.

Derudover ser besætningen sådan ud:

2. Violin: Niels Levinsen

Bratsch:Christian Bønneløkke

Cello: Heikki Tekkula

Obo:Peter Halaburt

Trompet: Bo Fuglsang- tidligere BBC's orkester

De to sangsolister er sopran Nina Sveistrup Clausen fra Asnæs og Helle Grarup som oprindeligt kommer fra Holbæk. Helle Grarup er netop blevet ansat som førstealt i operakoret på det kongelige teater. Udover solistpartierne i Gloria synger begge sangerinder nogle af Carl Nielsens solosange med klaverledsagelse af Teresemarie Lisiux.

Danmarks største julebazar

GAVNØ Julen starter på Gavnø!

Oplev mere end 200 boder i det gamle historiske herregårdsmiljø, som byder på klassiske danske juletraditioner, når det er bedst. Et væld af boder og stande vil friste med julegaver, dekorationer, smagsprøver og delikatesser. Smag Gavnøs økologiske serie af marmelader, saft og prisvindende øl fra Slotsbryggeriet. Gå på opdagelse i det nye fødevaremarked.

Lyt til de traditionelle Christmas Carols i avlsgårdsmiljøet og smukke julesalmer i det stemningsfyldte slotskapel.

De mindste kan opleve julemanden, et honningkageværksted, nisseskattejagt g meget andet.

Tid: Lør. d. 7. og søn. d. 8. november, kl. 10-17. og igen d. 13., 14. og 15. november

Sted: Gavnø Slot og Park, Gavnø 2, Næstved

Hjemmeside: www.gavnoe.dk