Det sker i weekenden

Lørdag og søndag kan du i denne omgang blandt andet bruge til DM i fladfisk, til et stort håndboldstævne på Falster eller på at opleve flere tusind cyklister krydse Storebæltsbroen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

DM I FLADFISK I ONSEVIG HAVN: 12-13. september kan du komme med til DM i fladfisk i Onsevig Havn på Lolland, hvor 140 både og 360 lystfiskere forventes at deltage i Danmarks andet største fiskestævne. Ikke alene skal den største fladfisk fanget – der vil også være konkurrencer, hvor fiskerne skal dyste om, hvem der hurtigst kan flå og filetere sådan en krabat.

Læs mere her

6000 CYKLISTER KRYDSER STOREBÆLTSBROEN: Der er tale om en stor, folkelig event, når flere tusind cyklister lørdag den 12. september triller over Storebæltsbroen. Henholdsvis 200 og 380 kilometer skal deltagerne cykle i de flotte omgivelser. Det er Veggerby Sport & Kultur, som står bag det store cykelarrangement, hvor en masse deltagere får mulighed for at se Storebæltsbroen på en lidt anden facon, når de skal cykle fra Aarhus til København.

Læs mere her

DANMARKS BEDSTE PÅ BMX I SORØ: I weekenden kan du opleve BMX-miljøet på Fægangen i Sorø, hvor den lokale klub holder de afsluttende afdelinger af landspokalen indenfor sporten. Tilskuerne vil blandt andet få mulighed for at opleve Danmarks bedste kvinde på en BMX. 300 kørere står klar til start lørdag formiddag og er klar til at vise sporten frem på flotteste vis, lyder det.

Læs mere her

KATESTROFEBREDSKABETS DAG I NÆSTVED: Lørdag kan du blive klogere på Beredskabsstyrelsen, når de igen i år viser deres verden frem i form af forskellige aktiviteter og opvisninger. Tilskuerne vil også få mulighed for at prøve at sidde bag rattet i nogle af landets største udrykningskøretøjer på adressen Bag Bakkerne 26 i Næstved.

Læs mere her. 

SK CUP 2015 PÅ FALSTER: 11-13. september bliver sportsstemningen tyk, når håndboldklubben SK 82 for 22. gang afholder SK CUP. Senior Stævnet vil blive spillet i fem forskellige haller i både Nr. Vedby, Nørre Alslev, Eskilstrup og Tingsted. Over 400 spillere deltager i stævnet og lørdag aften bliver der stor fest. Finalerne vil blive afviklet søndag eftermiddag.

Læs mere her

VÆRTENS MINDSTE BROLØB I KARREBÆKSMINDE: Græshoppebroen i Karrebæksminde er 26 meter lang og alle kan være med fredag, lørdag og søndag, når Værtens Mindste Broløb for første gang går i gang. Værten er handlende og restaturatører i Karrebæksminde i samarbejde med Karrebæk IF, Destinations Udvikling Netværk Karrebæksminde (DUNK) og DGI. Hovedsponsor for arrangementet er Nykredit. Værtens Mindste Broløb omfatter fra starten fire løbsdiscipliner og to cykelmotionsløb, men arrangørerne har en klar målsætning om, at eventen skal være en årligt tilbagevendende begivenhed med endnu flere løbetilbud til aktive familier.

Læs mere her

ANDELSLANDSBYEN NYVANGS HØSTMARKED: I Holbæk kan du igen tage på udflugt til det traditionsrige høstmarked 12. og 13. september. Her vil hundredevis af frivillige skabe et levende, historisk miljø fra 1940’erne og du kan både opleve markedsgøgl, tærskning, halmleg, smagsprøver, spillemænd og den nostalgiske markedsstemning. 

Læs mere her

NATURENS DAG PÅ STEVNS: Der inviteres til Naturens Dag ved Klintehuset i Højerup bag Stevns Museum søndag fra klokken 13-15. Her kan du blive klogere på kalkoverdrevet, der findes langs med klinten, som er hjemsted for et væld af blomster, insekter og sommerfugle. Både børn er voksne er inviteret til dagen, hvor du også kan komme til at slå med le, rive hø sammen og fjerne træer og buske med en såkaldt ekstraktigator, der kan trække planterne op med rode.  

Læs mere her.

Arrangementerne er et lille udsnit af de ting, der sker i vores region i løbet af weekenden. Du kan se flere begivenheder på kulturnaut.