¨

Der er købt huse for over 90 milliarder kroner i 2019

Arkivfoto. Foto: TV ØST

Der er godt gang i handelsaktiviteten for villaer og rækkehuse, siger boligøkonom om salget for i år.

Priserne på rækkehuse og villaer stiger, men det skræmmer ikke nødvendigvis køberne på det danske boligmarked væk. I de første ni måneder af 2019 blev der solgt huse for over 90 milliarder kroner.

Det viser tal fra Boligsiden.

Tallene viser, at der i de første tre kvartaler af året blev solgt huse for knap seks milliarder mere, end der gjorde i samme periode sidste år.

Der er med andre ord godt gang i handelsaktiviteten for villaer og rækkehuse

Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden

Det er en stigning på syv procent, påpeger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

- Der er med andre ord godt gang i handelsaktiviteten for villaer og rækkehuse, og det fortæller lidt om, hvad der er sket med huspriserne i perioden, hvor de lave boligrenter er kommet huskøberne til gode, siger hun i en pressemeddelelse.

Solgte 38.383 villaer og rækkehuse

Fra januar til september 2019 blev der solgt 38.383 villaer og rækkehuse for i alt 91,6 milliarder kroner. I samme periode sidste år hed det tal 36.898 solgte boliger til en pengesum på 85,9 milliarder kroner.

Både købesummen og antallet af solgte villaer og rækkehuse er steget stødt de seneste år. I de første tre kvartaler af 2015 blev der solgt 32.742 boliger til 69,3 milliarder kroner, mens det tal i 2014 hed 25.918 til 50,7 milliarder kroner.

Købesummen og antallet af solgte boliger i 2019 ligger dermed på det højeste niveau i dette årti, når man ser på tallene fra de tre første kvartaler for hvert år.

Boligsiden er en boligportal, der ejes af ejendomsmæglere og boligkæder.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App