¨

Dårlig dækning udfordrer små virksomheder

Foto: TV ØST

Den dårlige netforbindelse udfordrer virksomhederne i Region Sjælland. Mobil betaling er næsten umulig.

Skal man handle hos gårdbutikken Lottes Hvidløg- og Vin i nærheden af Faxe, skal man huske kontanterne. Internetforbindelsen er så dårlig, at indehaver Lotte Ravn Rei, må føre kunderne om i haven for at overføre via MobilePay. Det fortæller hun til P4 Sjælland

- Jeg ville ønske, der var et effektivt net over hele landet, så alle har lige muligheder, siger Lotte Ravn Rei. 

Læs mere: Langsomt internet koster dyrt

Digital ulighed

Region Sjælland og de 17 kommuner er alle gået sammen for at give et opråb til Folketinget, for at sikre en bedre forbindelse. Blandt andet Faxes borgmester, Knud Erik Hansen (S), mener det burde være en opgave for staten at løse den dårlige forbindelse. Han sammenligner det med indførelsen af det elektriske lys for 100 år siden. 

- Ingen kan vel forestille sig huse uden lys. Bredbånd og mobildækning er mindst ligså vigte foranstaltninger for udvikling af arbejdspladser og menneskers lyst til at bosætte sig udenfor de større byer, siger Knud Erik Hansen til P4 Sjælland.

Erhvers- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) mener dog allerede, der er forbedringer på vej, på baggrund af regeringens digitale vækstplan. 

- Vi er i fuld gang med at rulle nettet ud via private løsninger, og det går udemærket. I øjeblikket har vi en dækning i hele landet på 99,4 procent. Det der er problemet er, at de forskellige teleselskaber har forskellige master, og de taler ikke sammen, derfor kan dækningen blive sporadisk, siger Henrik Sass Larsen til P4 Sjælland. 

Læs mere: Dårligst internet i Region Sjælland

I Danmark kan staten ikke kræve, at teleselskaberne har national roaming, hvilket gør der kan komme udfald, da man får signal fra master alt efter, hvilket teleselskab man tilhører. 

I Sverige har man forsøgt at løse problemet ved at bruge tre milliarder kroner på bredbånd til landsdistrekterne. 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App