Dårlig badevandskvalitet ved strande

Dårlig kvalitet. Sådan lyder dommen fra Det Europæiske Miljøagentur, efter de har undersøgt badevandskvaliteten flere steder i vores region.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved stranden ved Klinteby havde flere lystfiskere travlt med at kaste snøren. Men de gør klogt i at holde sig på land. Badevandet ved Klinteby nær Næstved er nemlig så forurenet af spildevand, at det er blevet stemplet som dårlig kvalitet af Det Europæiske Miljøagentur.

- Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at sådan noget møg skal ende ude i vores badevand, hvor vores børn skal bade. De kan blive smittet med colibakterier og alt muligt andet, siger Søren Schneider, der i dag fiskede nær stranden ved Klinteby.

Otte strande i regionen

Klinteby nær Næstved er langt fra den eneste strand, som ikke lever op til EU’s krav til badevand. Følgende strande har, ligesom Klinteby, fået det røde stempel:

- Klinteby

- Dragsbjerg

- Rødvig Øst

- Strøby Egede

- Ugerløse

- Kongstrup Strand på Sejrø

- Abildøre

-  Egenæsvej i Odsherred

Dårlig kloakering

I Næstved har man afsat et trecifret millionbeløb for at forbedre kloakeringen i kommunen. Man håber, at det allerede fra næste år vil resultere i, at forholdene vil Klinteby vil blive forbedret.

-          Vi er meget opmærksomme på problemet, og vi ved, at det er et samfundsproblem. Derfor bliver vi alle sammen nødt til at spytte lidt i kassen i mange år fremover for, at vi får det rigtige badevand, siger Søren Dysted, der er Næstformand i Teknikudvalget i Næstved Kommune. Han pointerer, at der allerede fra næste år vil ske store ændringer ved forholdene ved Klinteby.

Få et overblik

Vil du læse mere om, hvordan forholdene er ved netop din strand? Så følg dette LINK for mere information.