¨

Danskere vil have alkolåse

Foto: TV ØST

Politiet skal bruge flere kræfter på spritbilister, mens alkolåse i privatbiler skal være lovpligtige. Sådan lyder det hvert fald, hvis man spørger danskerne.

Et pust i et alkometer inden man drejer bilnøglen skal forhindre alkoholrelaterede bilulykker. Det mener 4 ud af 10  af de 1039 danskere, som har svaret på en undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Gjensidige Forsikring. Derudover mener tre ud af fire af de adspurgte i undersøgelsen, at der skal være mere politikontrol for at forhindre spirituskørsel.

Alkohol skyld i hver 5. ulykke

I 2013 var der alkohol involveret i hver 5. dødsulykke i Danmark, og ifølge en opgørelse fra Danmarks Statistik for året 2013 mistede 41 personer livet i bilulykker, hvor der var spiritus involveret.

Pårørende støtter op om alkolåse

En af dem der har mistet livet i forbindelse med en spritusulykke var Heidi Drews Nexø, der den 1. marts 2009 blev dræbt syd for Ruds Vedby, da en 19-årig spritbilist med en promille på 1,23 kørte frontalt ind i Heidi Drews Nexøs bil. Både hende og hendes mand mistede livet i ulykken. Siden da har Heidi Dres Nexøs far, Svend Drews Andersen, kæmpet for at få indført alkolåse installeret i alle biler.

Det gør mig glad, at flere er begyndt at få øjnene op for, hvor vigtigt det er at sætte fokus på spiritusbilister. Man ved aldrig, hvem og hvornår det rammer, siger Svend Drews Andersen til TV ØST.

Ny lov om spritituskørsel

Pr. 1. marts 2015 træder en ny lov i kraft, som pålægger tidligere dømte spritbilister til for egen regning at skulle installere en alkolås i deres biler, hvis de vil have deres kørekort igen. Det koster dem typisk mellem 20.000 og 45.000 kroner. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App