Dansk Folkehjælp samler 12 millioner ind til julehjælp

En rekordstor indsamling betyder, at Dansk Folkehjælp i år kan hjælpe 9000 økonomisk trængte familier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Igen i år har antallet af ansøgere til julehjælp slået rekord. Også hos Dansk Folkehjælp, hvor mere end 15.000 har ansøgt.

Det har sendt organisationen på overarbejde, men nu er det lykkedes at skaffe mere end 12 millioner kroner, skriver Dansk Folkehjælp i en pressemeddelelse.

Julehjælpspuljen bliver dermed 4,3 millioner kroner større end i 2015, og det betyder, at man kan hjælpe mere end 9000 økonomisk trængte familier mod 5400 sidste år.

quote Vi får rigtig gode muligheder for at komme mange af familierne i møde, men der vil som altid være nogle familier, der kommer til at gå forgæves efter julehjælp

Klaus Nørlem, generalsekretær  i Dansk Folkehjælp

- Der var ingen af os, der havde fantasi til at forestille os, at vi kom til at møde en fordobling i ansøgertallet.

- Vi får rigtig gode muligheder for at komme mange af familierne i møde, men der vil som altid være nogle familier, der kommer til at gå forgæves efter julehjælp, siger generalsekretær Klaus Nørlem.

Virksomheder og private fonde støtter

En stor del af indsamlingsbidragene kommer fra virksomheder og private fonde, og en række erhvervsledere var 1. december med til at ringe mere end otte millioner kroner ind.

Men selv om puljen er stor, betyder det ikke, at Dansk Folkehjælp allerede nu kan gå på juleferie.

- Vi vil nu koncentrere os om de familier, der ikke får julehjælp, og se, om vi kan komme dem i møde frem mod jul, siger Klaus Nørlem.

Julehjælpen hos Dansk Folkehjælp består af en madvarekurv og to gavekort på 500 kroner.

Desuden støtter DSB med et familierejsekort på 500 kroner.