Danmark Rundt-startliste uden Rasmussen

Michael Rasmussens håb om at gøre comeback til cykelsporten ved Post Danmark Rundt synes væk. Han er ikke på startlisten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Michael Rasmussen er ikke på startlisten til det forestående Post Danmark Rundt, og han er heller ikke tilmeldt som reserve på nogle af holdene. Rasmussen, hvis dopingkarantæne udløber om få dage, har været ude i en længere sag med Danmarks Cykle Union (DCU), som ifølge Rasmussen har stillet sig i vejen for, at han kunne gøre comeback i løbet.

Rasmussen har hævdet, at han havde et hold, som gerne ville ansætte ham, men at det ville kræve et løfte fra DCU om, at holdet kunne tage Rasmussen med til Post Danmark Rundt.

- Noget kunne tyde på, at jeg ikke kommer til start i det løb, siger Michael Rasmussen, der dårligt tør gisne om, hvornår han kan være tilbage.

- Det afhænger ikke af mig. Jeg har lært, at man ikke skal tage for givet, at reglerne bliver overholdt, siger han.

Løbsdirektør Jesper Worre ønsker ikke at forholde sig til Rasmussens manglende tilstedeværelse på startlisten.

- Vi taler om og forholder os til de ryttere, der er med, og det er et meget, meget spændende felt, hvor Saxo Bank kommer med et godt hold, og hvor vi er stolte af, at Cervélo også er med. Blandt andet kommer de med manden, der vandt den afsluttende enkeltstart i Giro d'Italia, Ignatas Konovalovas. Med sådan et resultat kunne han ligne en mand, der kan køre med om sejren, siger Worre.

/ritzau/