Danish Crown fyrer 600

Slagterikoncernen Danish Crown siger farvel til 600 ansatte som følge af overenskomstforhandlingerne og en manglende aftale om løntilbageholdenhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det koster nu danske arbejdspladser, at Dansk Industri og Fødevareforbundet NNF ikke er blevet enige om en aftale om løntilbageholdenhed. 600 job forsvinder, oplyser slagterikoncernen Danish Crown 

- Inden for ganske kort tid må vi sige farvel til de første knap 600 medarbejdere på slagterierne. Det er rigtig ærgerligt, at man tilsyneladende ikke har forstået sagens alvor, for uanset hvordan så skal vi nå de mål vi har stillet ejerne i udsigt, siger Kjeld Johannesen, adm. direktør i Danish Crown.

Selskabet peger på, at der før det første møde hos forligsmanden blev holdt et ekstraordinært møde mellem ledelse
og tillidsfolk i Danish Crown. Her var tillidsfolkene klar til en nulregulering for 2010 til 2012 og en begyndelsesløn for nye medarbejdere.

Danish Crown mener, at fagforbundet NNF har siddet en hensigtserklæring fra et stort flertal af medlemmerne på
overenskomstområdet overhørig.

- Vi havde sammen med tillidsrepræsentanterne stillet vores ejere og medarbejdere i udsigt, at vi i fællesskab ville finde en løsning, der bragte os tættest muligt på målet i DC Future.

Senest på repræsentantskabsmødet i begyndelsen af februar, hvor alle tillidsrepræsentanterne var til stede, siger Kjeld Johannesen.

- Derfor er jeg også både overrasket og skuffet over, at Fødevareforbundet NNF ikke lytter til deres medlemmer, tilføjer han.

/Ritzau

Det vides endnu ikke om Danish Crown i Ringsted bliver berørt af fyringerne.