Christian-sagen udløser nye regler

Sidste år døde den kun 14 måneder gamle Christian Jim Andersen efter flere læger overså, at han havde slugt et minibatteri. Nu opfordrer Sundhedsstyrelsen til, at der kommer nye instrukser til lægerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Landets læger er ikke tilstrækkeligt opmærksomme på de farer, der kan opstå, når små børn sluger minibatterier og andre fremmedlegemer. Derfor opfordrer Sundhedsstyrelsen nu til øget fokus og efterlyser klare instrukser for, hvad lægerne skal gøre, når de får børn ind, som muligvis har slugt et fremmedlegeme, skriver Berlingske Tidende.

Det sker efter Berlingske Tidendes afdækning af sagen om 14 måneder gamle Christian Jim Andersen. Han døde, efter at en række læger overså, at drengen havde slugt et minibatteri, der ætsede et fatalt hul i drengens spiserør.

Det selv om Christians forældre advarede om, at drengen kunne have slugt et batteri. Men læger er ikke opmærksomme nok på, at slugte batterier og andre fremmedlegemer kan være fatale:

- Der er flere eksempler på, at de behandlende læger ikke erkender de risici, som er forbundet med, at børn kan have slugt et fremmedlegeme. Barnet kan umiddelbart virke velbefindende og symptomfri og bliver derfor udskrevet, uden at der er foretaget relevant diagnostik og behandling, og det kan have fatale konsekvenser, advarer Sundhedsstyrelsen i sit seneste nyhedsbrev om patientsikkerhed.