Centrale sundhedsforslag bliver skudt ned

Forebyggelseskommissionen, der er nedsat af regeringen, fremlagde tirsdag 52 anbefalinger, som skal få danskerne til at leve længere og sundere. Men en række af de centrale anbefalinger skyder regeringen selv ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

RYGNING
Totalt rygeforbud indendørs, bort set fra i eget hjem.

- Vi kommer ikke med yderligere forslag om at forbyde rygning uden for de private hjem, for det er meget vigtigere at arbejde med det, der er inde i folks hoveder, siger Jakob Axel Nielsen (K) ifølge Jyllands-Posten

Prisen på en pakke cigaretter hæves fra 32 til 50 kr.

- De afgiftsstigninger, vi laver på cigaretter, de går altså til kanten af, hvad vi kan gøre, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)

ALKOHOL
Aldersgrænsen for køb af alkohol hæves fra 16 til 18 år.

- At man skulle være 18 år for at kunne købe en øl, det, synes jeg, er lidt langt ude, siger Jakob Axel Nielsen (K)

KOST
Afgiften på sukkerholdige varer fordobles.

- Vi har et skattestop, som vi har tænkt os at respektere. Men vi har taget højde for dette, da vi for tre uger siden lavede en skatteaftale, hvor vi jo hævede afgifterne på sukkerholdige varer og umættet fedt, siger Jakob Axel Nielsen (K)

Gratis frugtordninger på landets skoler.

- Jeg kan ikke give opbakning til, at der skal være gratis frugt til alle børn. Det er min tilgang. Så kan det være, der skal være en anden tilgang til det i forhold til udsatte grupper af børn, hvor forældrene ikke har råd til at betale, siger Jakob Axel Nielsen (K) ifølge Metroexpress.

/ritzau/