¨

Byggeriet roser kommunerne

Foto: TV ØST

Dansk Byggeri har store roser til de sjællandske kommuner. Åbningstider på genbrugspladser får topkarakter.

Det er egentlig ret simpelt - men for små håndværkere har det stor betydning ifølge Dansk Byggeri. Lange åbningstider på genbrugspladserne er normen i de sjællandske kommuner, men ikke i resten af landet, viser en undersøgelse fra Dansk Byggeri.

Organisationen har lavet en undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed, og her er blandt andet undersøgt, hvor stor en del af affaldspladsernes åbningstid, som ligger inden for virksomhedernes normale arbejdstid – 7.00-16.00. I det tidsrum har de sjællandske kommuner typisk åbent i syv til otte timer.

- Der er virkelig grund til at rose de sjællandske kommuner. Det er afgørende for byggeriets virksomhe¬der, at åbningstiderne på affaldspladserne er fleksible. Det skal kunne lade sig gøre at komme af med byggeaffaldet på vej hjem fra en opgave ved fyraften. Men det skal også være muligt at aflevere affaldet fra dagen før tidligt om morgenen på vej til den næste op¬gave, hvis det passer bedst ind i planlægningen. Ellers kommer virksomhederne til at køre unødvendige ekstrature, siger regionsformand Niels Moestrup, Dansk Byggeri Østsjælland, i en pressemeddelelse.

På landsplan har næsten en tredjedel af kommunerne ifølge Dansk Byggeri ikke tilstrækkeligt åbent inden for normal arbejdstid - men hos de sjællandske kommuner er der altså åbent til at komme af med affald for håndværkerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App