Bryster måles i Ringsted (Video)

Tre ud af fire kvinder bruger den forkerte størrelse BH og det giver skulderskade og hovedpine.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu går CHANGE og Kræftens Bekæmpelse til kamp for kvinders velbefindende og sætter fokus på viden om kræft og danske kvinders bryster i kampagnen BRYSTMÅL 2009. Eksperter fra CHANGE besøger Ringsted i en specialindrettet bus og hjælper kvinderne med at finde de helt rigtige mål til den næste BH.

Tusindvis af danske kvinder kæmper hver eneste dag med ømme bryster, hovedpine, skulder- og nakkesmerter, som med stor sandsynlighed skyldes, at de bruger en BH i den forkerte størrelse. En aktiv livsstil hvor man er i bevægelse hele dagen kombineret med snærende bånd og manglende støtte i BH’en kan give problemer – og det vil CHANGE nu gøre noget ved.

TV2 ØST besøgte bussen for at høre mere om brystproblemet. Se videoen herunder:
[video:video_mangler:090910_bryster.flv]

 – Vi råder og vejleder hvert år tusindvis af kvinder i at vælge den rigtige BH og kan konstatere, at det er næsten tre fjerdedele af kvinderne, som bruger en BH i den forkerte størrelse. Personalet i vores butik gør en kæmpe indsats for at få taget de rigtige brystmål, men der er lang vej igen før at alle danske kvinder kender deres eget brystmål, siger Carina Jørgensen, som er ejer af CHANGE i Ringsted.
 
– Målet med kampagnen er at få sat fokus på, at man skal kende sit brystmål og købe BH’er i den rigtige størrelse. Vi tror på, at det vil betyde en større livskvalitet for en masse kvinder, som døjer med ukomfortable BH’er og smerter i dag. Og sidst men ikke mindst, så betyder det også en masse for udseendet. Brysterne tager sig simpelthen bedre ud, hvis man bruger den rigtige BH, siger Carina Jørgensen.
 
Kræftens Bekæmpelse deltager i BRYSTMÅL 2009 med spørgsmål i undersøgelsen og oplysninger omkring kræftscreening. Organisationen håber at busturen kan være med til at gøre danske kvinder mere bevidste om forbyggelse af kræft, herunder mulighederne for at blive screenet for brystkræft og livmoderhalskræft.
 
Turen Danmark ender på Rådhuspladsen i København i efterårsferien. På www.change.com/brystmaal2009 kan man se hvor og hvornår ekspertholdet fra CHANGE er på besøg i andre byer