Bridzar - primitiv lejr i den grønne zone (17. juni)

I dag er vi helt ude i de mest primitive lejre. Men trods feltrationer og fjenden lige uden for muren, ville soldaterne ikke bytte. Det er her sammenhold virkelig betyder noget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For at komme helt ud til Bridzar skal man stille kampvognen i en anden lejr og gå gennem en lille landsby. En tur soldaterne ofte går og hver gang er det i højeste alarmberedskab. For de ved Taleban sagtens kan være i byen.
 
Og når så de kommer inden for muren af sandsække kan de ikke engang slappe af. For det er sket flere gange, der er skudt ind over lejren. Den ligger helt ude i greenzone, og sørger for at Taleban ikke kommer for tæt på Gereshk by.
 
Her tager man bad ved at trække vand op af en brønd, maden er feltrationer og toiletbesøget foregår i en pose, der senere bliver brændt.
Og på ganske få kvadrat meter sover fem store mænd. Men det er også her det virkelig betyder noget at man holder sammen og at man kan stole på hinanden.
 
Det er også her de kan se helt tildækkede kvinder, der næsten aldrig kommer ud. Her de kan se, det vil være godt at kunne lave noget om.
 
Så trods de primitive forhold og faren der lurer uden for muren, vil ingen af soldaterne bytte. Det er her krigen ofte foregår.
 
To dage efter programmet blev optaget, blev lejren angrebet. Der blev kastet sprængstof ind over murene og 11 soldater blev såret.