Børn kun til tandlæge hvert andet år

Kommunerne sparer på tandplejen til børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dine børns tænder er i fare for at få det væsentlige dårligere. Kommunerne sparer nemlig på tandplejen for børn og unge, og i Sorø Kommune får det nu den konsekvens, at det forebyggende arbejde må prioriteres ned. Det skriver Dagbladet Ringsted.

 

-De cirka 20 procent af børnene, der har dårlig tandsundhed, skal have den hjælp, de har brug for. Nedskæringen kommer derfor alene til at gå ud over alle de børn, der har sunde tænder, for fremover vil der gå op til 22 måneder mellem undersøgelserne på disse børn, forklarer overtandlæge Birgitte Villadsen fra Sorø Kommunale Tandpleje.

Også i Ringsted er der blevet længere mellem tandlægebesøgene for børn og unge. Kommunen har netop rykket undersøgelsesintervallet fra 9 til 12 måneder.

- Vi har oplevet et generelt løft i tandsundheden, som betyder, at der ikke er behov for så hyppige tandlægebesøg. Men vi har heller ikke reelt kunnet opfylde kravet om de ni måneder. Derfor kan vi ligeså godt gøre det officielt, at der er 12 måneder mellem, siger Peter Vermehren Jensen, der er leder af tandplejen i Ringsted kommune.

RB