Boligpriser: Størrelsen betyder noget

Ejere af små huse og store lejligheder kan glæde sig over, at størrelse betyder noget, når der skal sælges. Vil man have et stort hus billigt, er Lolland stedet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ny analyse fra boligportalen Boliga.dk viser, at små huse og store lejligheder i løbet af det seneste år har opnået de højeste kvadratmeterpriser på landsplan. Det skriver Boliga.dk i en pressemeddelelse.

Villaer og rækkehuse på under 100 kvadratmeter er i snit blevet afsat for 14.054 kroner, og den pris er henholdsvis 3,2 procent og 6,4 procent højere end kvadratmeterprisen på huse mellem 100-140 kvadratmeter og over 140 kvadratmeter.

Stort er dyrt

På lejlighedsmarkedet er billedet til gengæld helt omvendt. Her er det de største lejligheder, som har opnået den forholdsmæssigt højeste pris, ikke mindst på grund af ganske store forskelle i hovedstadsområdet, hvor mange af landets lejlighedshandler finder sted.

De største lejligheder, dem over 120 kvadratmeter, er på landsplan i snit blevet afsat for 26.025 kr., mens boliger i mellemstørrelsen 80-120 kvadratmeter. har kostet 23.442 kroner per kvadratmeter og de små lejligheder under 80 kvadratmeter har opnået en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 21.251 kroner.

Det har på landsplan således givet 22 procent mere per kvadratmeter at sælge en stor lejlighed sammenlignet med en lille lejlighed, og hvis man vender blikket mod hovedstaden, er skellet også ganske stort.

I Københavns Kommune er de største boliger blevet solgt med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 30.839 kroner, mens de mindste lejligheder har kostet 25.110 kroner per kvadratmeter, eller hvad der svarer til 19 procent mindre.

Billigst på Lolland

De største huse er ifølge Boliga dyrest i Frederiksberg Kommune, hvor en enkelt kvadratmeter koster næsten 42.000 kr., mens Gentofte Kommune både tager topplaceringen blandt villaer i mellemstørrelse og blandt de små villaer hvor kvadratmeterpriserne i begge tilfælde ligger lige omkring 37.000 kroner.

Er man ude efter en stor villa til en billig penge, bør man skæve mod Lolland Kommune eller Langeland Kommune, idet man begge steder betaler under 5.000 kroner per kvadratmeter for huse over 140 kvadratmeter.

Se hvor meget du får for et hus i din kommune, alt efter størrelsen http://www.boliga.dk/statistik/20141015.aspx?list=1

Se hvor meget du får for en lejlighed i din kommune, alt efter størrelsen http://www.boliga.dk/statistik/20141015.aspx?list=2