Boligmarkedet i provinsen i fremgang

Boligpriserne stiger, liggetiderne falder og flere huse bliver solgt. Det viser en ny undersøgelse. Et af de steder der har oplevet fremgang, er Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Boligmarkedet oplever fremgang, og det er ikke længere kun i de store byer. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening, realkreditbranchen og Finansrådet.

En af de kommuner der har oplevet forbedringer er blandt andet Guldborgsund kommune.

- Inde i byerne er der købere, og der går det rigtig godt. Priserne er ikke ved at stige voldsomt, men de er ved at være landet på et godt niveau. Vi giver heller ikke de store afslag, vi har været vant til, siger Jørgen Danielsen, der er ejendomsmægler og indehaver af Home i Nykøbing Falster.

Fem kommuner i top

Generelt har boligmarkedet det langt bedre i hele regionen. Særligt Slagelse, Næstved, Faxe, Ringsted og Guldborgsund Kommuner har udmærket sig, ved at have forbedringer på samtlige af de fire målte parametre - prisen, antal handler, udbuddet og salgstiderne.  

På trods af de positive tendenser, er der dog stadig områder, der ikke har oplevet fremgang.

- Man skal ikke særlig langt forbi byskiltet, bare et par hundrede meter, så er markedet anderledes. Her mangler vi købere til ejendomme ude på landet. Dem er der ikke så mange af desværre, siger Jørgen Danielsen.

Der er dog positive tendenser, og spørger man lektor i boligøkonomi Morten Skak, er det prisstigninger i København, der er årsagen.

- Du kan ikke have et boligmarked, hvor priserne vedvarende stiger kraftigt, uden at det trækker de omgivende områder med. Det er så det, vi nu ser på det øvrige Sjælland.

Se hvordan boligmarkedet ser ud i din kommuner her:

 

Boligmarkedsstatistik

Kommune
Pris
Handler
Udbud
Salgstider
Ialt

Faxe
1
1
1
1
4

Ringsted
1
1
1
1
4

Slagelse
1
1
1
1
4

Næstved
1
1
1
1
4

Guldborgsund
1
1
1
1
4

Odsherred
1
1
1
0
3

Kalundborg
0
1
1
1
3

Stevns
1
1
1
0
3

Sorø
1
1
1
0
3

Vordingborg
1
1
1
0
3

Holbæk
1
1
0
0
2

Lolland
1
0
1
0
2

Info om tabellen: Ændringer i karakteristika på boligmarkedet i kommunerne fra 2. kvartal 2014 til 2. kvartal 2015. "Prisen" er sat til 1, hvis priserne er steget. "Handler" er sat til 1, hvis antallet af handler er steget. "udbud" er sat til 1, hvis udbuddet er faldet. "Salgstider er sat til 1, hvis salgstiden er faldet. Hvis alle fire faktorer er sat til 1, så er det et tegn på, at boligmarkedet har det bedre i kommunen end for et år siden.

Kilde: Realkreditforeningen