¨

Boligejere sælger ud til højestbydende

Foto: TV ØST

Især villasælgerne i vores region mister tålmodigheden og sætter priserne markant ned for at komme af med huset på det skrantende boligmarked.

Sæt prisen ned, lyder et af de bedre råd, hvis man vil af med sin bolig på det haltende boligmarked. Og det råd, er der mange, der følger.

Andelen af prisnedsatte boliger er steget ganske markant i det seneste år, viser nye tal fra boligsiden Boliga.

I januar 2011 var 37,4 procent af de udbudte boliger blevet sænket i pris, men efter et år med kæmpe udbud af boliger og få købere til at aftage dem er andelen nu oppe på 42,7 procent.

Flest rabatter i Gedser

De mest pressede villasælgere bor i Gedser på Falster, hvor næsten 80 procent af husene er sat ned i pris, mens Vipperød syd for Holbæk og Stokkemarke på Lolland følger lige efter med 75 og 72,7 procent prisnedsatte boliger.

Omvendt er sælgerne i Midtjylland mere tålmodige, eftersom der her blot er rabat på mellem 18 til 25 procent af boligerne.

På markedet for ejerlejligheder er det Nykøbing Falster, som topper listen over den største andel af rabatter, idet tre ud af fire boliger på øens største by er faldet i pris.

Villasælgere mindst tålmodige
Villasælgerne har været flittigst til at sætte priserne ned, i alt 45 procent af de udbudte boliger, mens sælgerne af ejerlejligheder holder lidt mere igen med 40 procent prisnedsatte boliger.

På fritids- og andelsboligmarkedet er procentandelen henholdsvis 42,3 og 41 procent.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App