¨

Boligejere går glip af lånegevinst

Foto: TV ØST

Det koster mange danskere tusindvis af kroner om året, at de ikke har tilstrækkelig viden om realkreditlån.

 

Hver fjerde boligejer med fastforrentet lån aner således ikke, hvad en såkaldt lånekonvertering er, og mange har aldrig benyttet muligheden trods de sidste års kraftigt svingende renteniveau, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Dermed betaler de dyrt for en rettighed, som de ikke benytter sig af.

Eksempelvis betaler boligejere med et fastforrentet 4-procent-lån med afdrag i øjeblikket en konverteringspræmie på 4.200 kroner før skat om året pr. lånte million for at kunne råde over muligheden for at konvertere lånet.

Nu viser en undersøgelse fra Realkredit Danmark, RD, at mange betaler præmien på tusindvis af kroner uden særlig grund, skriver avisen.

Enten kender folk slet ikke til muligheden for konvertering, eller også kan de ikke overskue at bruge den.

- Man kan sige, at hvis man vælger et fastforrentet lån udelukkende for at kende sin månedlige udgift til huslejen de næste 30 år, betaler man for en forsikring, som man ikke har tænkt sig at bruge, siger cheføkonom i RD Christian Hilligsøe Heinig til avisen.

Han er overrasket over, at en ny undersøgelse foretaget af YouGov Zapera blandt 979 danskere med fastforrentede boliglån viser, at 80 procent har valgt fastforrentede lån på grund af den faste husleje.

Kun 12 procent nævner muligheden for at kunne nedbringe restgælden ved hjælp af en konvertering.

/ritzau/

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App