Bølge af tyverier fra lastbiler: Politiet søger vidner til "luskere" på rastepladser

En bølge af tyveri fra lastbiler hærger vores område. Politiet hører meget gerne fra vidner, der har set nogen luske rundt på rastepladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I de sene og mørke timer, mens chaufførerne sover, er der i øjeblikket nogle tyve, der har travlt på regionens rastepladser.

Det fortæller Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

- Det kommer i bølger, og lige nu er der en del af de her tyverier fra lastbiler, siger Anders Mikkelsen, vagtchef hos Sydsjællands- og Lolland- Falsters Politi til TV ØST.

Tyverierne sker på rastepladser ved motorvejene i hele regionen. Så sent som natten til i går, mandag, har der ifølge politiet været flere tyverier.

- Det er sket flere steder natten til i går. Både ved Dronninghave på Falster, ved Tappernøje og på Vestmotorvejen ved Korsør, siger Anders Mikkelsen.

Skærer presenning op

Tyverierne er også tidligere foregået på rastepladserne Piberhus på Sydmotorvejen og på Vestmotorvejen ved Storebælt.

Fremgangsmåden er enkel. Tyvene kører langs motorvejene og spotter, hvor der holder lastbiler. De slår til, når der er mindst mulig trafik på rastepladsen.

- Tyvene skærer presenningen op på lastbilen og ser, hvad der er i lasten, og om der er noget, de gerne vil have. Nogle gange bliver det ved forsøget, men andre gange tømmer de lasten, og det kan være for elektronik eller lignende, siger Anders Mikkelsen.

Vidner er kæmpe hjælp for politiet

Chaufførerne sover ofte, mens tyveriet sker, så når de opdager det, er tyvene for længst kørt. Derfor er politiets udfordring at få et signalement af tyvene eller den bil, de kører i, og det er derfor, de nu søger vidner.

- Har man set nogen, der lusker rundt i mørke på en rasteplads og udviser mistænkelig adfærd, så vil vi meget gerne høre fra folk, siger han og fortsætter:

- Det er vigtigt, at man forsøger at give en god beskrivelse af tyvene, og måske den bil, de er kørt i. Hvis man har tid og lyst og mod kan man måske observere dem lidt, til politiet kommer. Vi vil også meget gerne have et registreringsnummer, - det vil være en kæmpe hjælp, siger Anders Mikkelsen.

Ser man personer udvise mistænkelig adfærd på regionens rastepladser, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.