¨

Bøderegn over regionen

Foto: TV ØST

Der blev uddelt markant flere bøder i trafikken i regionen i 2013 sammenlignet med året før.

I Sydsjælland- og Lolland-Falsters politikreds var der 24 procent flere sigtelser ved overtrædelse af færdselsloven i 2013 sammenlignet med 2012. I Midt- og Vestsjællands politikreds er tallet på 22 procent. Det skyldes sandsynligvis ikke, at vi trykker mere på speederen. Der er fra politisk hold nemlig stillet større krav til politiets indsats - de såkaldte målkrav.

- Ved vores fotovogne er vores tilstedeværelse forøget fra 2000 måletimer til 4000 måletimer, så den forøgelse er den ene faktor, siger Erik Mather, leder af færdselsafdelingen i Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi.

På landsplan er stigningen i antallet af sigtelser i trafikken på 11,8 procent.

I Sydsjælland- og Lolland-Falsters politikreds kan man glæde sig over en anden statistik.

- Når jeg kan gå ind og se på tidligere års antal af trafikdræbte, så har vi faktisk i forhold til forrige år, hvor der var 25, halveret til 12 i 2013, siger Erik Mather, leder af færdselsafdelingen i Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi.

 

Bøder til tohjulede

Også cykler og knallerter har været særlige fokusområder i 2013, og derfor kan de også tilskrives en væsentlig del af stigningen i antallet af sigtelser.

I alt var der 73.000 sigtelser ved overtrædelse af færdselsloven i 2012 i regionens to politikredse. I 2013 var det tal helt oppe på 95.000.

Men man skal ikke trykke speederfoden ned endnu. Politiet melder, at de kommer ikke til at skrue ned for indsatsen i trafikken. Nu vil de koncentrere særligt om de strækninger, hvor der sker mange ulykker.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App