Bilister er ligeglade med højere bøder

Fra årskiftet er det blevet dyrere at køre for stærkt, glemme selen eller tale i mobiltelefon mens man kører i bil. Men det er bilisterne tilsyneladende ligeglade med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alene de første to uger af januar har politiet i Sydsjælland og på Lolland og Falster udskrevet 1200 bøder altså næsten 100 bøder om dagen. Og det er selvom bøderne ved årskiftet blev sat kraftigt i vejret.

- Det kan overraske mig lidt, at folk ikke har opdaget, at det faktisk er blevet en halvdyr affære at møde os. Både med hensyn til hastighed, men også med hensyn til mange andre overtrædelser af færdselsloven, siger leder af Færdelspolitiet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Erik Mather.

Det koster for eksempel minimum 1000 kroner at køre for hurtigt. Og reder man sig et klip i kortet, så koster det 2500.
Men selvom bilisterne godt ved at bøderne er blevet større, er det de færreste der tænker over det, når de sidder bag rattet.

I Sydsjællands og Lolland Falsters Politi ville de gerne sætte flere kontroller ved politikredsens landeveje. For for hvis risikoen for at blive fanget er stor, er det noget, der virker.

- Det er jo selvfølgelig rigtigt, men vi er som alle andre begrænset af ressourcer. Jeg har ikke uanede mængder af politifolk, der kan køre og måle hastigheder hele tiden, siger Erik Mather.