¨

Biblioteker på landet bliver til medborgerhuse

Foto: TV ØST

De fleste biblioteker i landsdelen tilbyder efterhånden også aftenkurser, teaterstykker og arrangementer for børn. De er medborgerhuse, lyder forklaringen.

Inde for den næste uge kan du både komme på strikkeworkshop, få undervisning i IT og tage med dit barn på malerkursus på et bibliotek i landsdelen. Stadig flere biblioteker tilbyder efterhånden andet end udlån af bøger, film og musik.


I dag havde Korskilde Bibliotek i Brøderup ved Tappernøje besøg af Teatret Aspendos, som opførte et stykke om Emil fra Lønneberg.


Dagens yngste publikummer er enige om, at det er ret fedt, at deres bibliotek er andet end bøger. Det samme synes en af de voksne gæster:


-  Jeg synes, det er rigtig hyggeligt, og dejligt at børn får en anden oplevelse af biblioteket, end at det bare er sådan et kedeligt sted at låne bøger, siger Bitten Petersen fra Herlufmagle.


Tendensen er en del af en nødvendig udvikling, lyder det fra Danmarks Biblioteksforening:


- Bøgernes antal bliver nok lidt mindre i fremtiden, fordi man får elektroniske bøger, og det vil sige at bibliotekerne - fra at være boglader og alt hvad der hører til -  går over til at blive medborgerhuse, og i den funktion har de en kæmpe indsats, siger formand, Vagn Ytte Larsen. 


 


 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App