¨

Bestikkelses-skandale får andre regioner op på tæerne

Foto: TV ØST

Bestikkelsessagen fra Region Sjælland får nu flere regioner til at stramme op.

Sagen om bestikkelse fra IT-virksomheden Atea til medarbejdere i region Sjælland har fået Region Midt til at indskærpe regler og undersøge rejseaktiviteten hos medarbejderne i IT-afdelingen.

Atea har nemlig siden 2011 stået for levering og drift af PC´ere og skærme på sygehusene og i regionshusets fire enheder i Horsens, Holstebro, Aarhus og Viborg..

 
Koncerndirektør Ole Thomsen er chokeret over sagen.
 

- Vi har nogle klare regler om, hvad medarbejdere må modtage af gaver, og at de ikke må modtage rejser fra eksterne virksomheder, og de her regler har vi nu indskærpet, siger han til DR Østjylland.

Ole Thomsen regner ikke med, at der er noget at komme efter i region Midt.

 

- Vi prøver at danne os et billede af, om der kunne være sket noget lignende hos os, men det kan jo kun blive en fornemmelse, for vi kan jo ikke give os til at undersøge folks private forhold og deres private økonomi, siger han.
 

Region Midt prøver for eksempel at se, om der er nogle af deres medarbejdere, som pludselig har fået et usædvanligt stort rejsemønster.
 

- Men på den anden side kan det jo også være noget, som folk selv har finansieret, så vi kan kun bygge det på fornemmelse, understreger Ole Thomsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App