Beredskabet klar til den store storm

Beredskabsstyrelsen indkalder mandskab til aftentimerne, og politiet forbereder sig på en travl aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når træer vælter ned over veje, og huse kan miste taget, så er der brug for redningsberedskab for at holde samfundet kørende.

Og det er præcis den indsats, som beredskabet nu forbereder.

Mens Beredskabsstyrelsen har indkaldt 9 ekstra mand til beredskabet på Sjælland, så regner politiet i de to politikredse med at klare sig igennem aftenen med de kræfter, som de har på hånden.

- Vi har oprettet et informationsberedskab, hvor vi sammen med resten af redningsberedskabet koordinerer indsatsen. Desuden trækker vi på Rigspolitiet, der har oprettet en koordinerende stab, fortæller vagtchef Ehm Christensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Meldinger om mindre skader

Også det frivillige beredskab klar til at blive indsat.

Stormen er netop nu på vej på Sjælland, hvor den ventes at toppe sidst på eftermiddagen eller først på aftenen.

Der er meldt om flere mindre skader som en følge af stormen i Jylland, men på Sjælland ventes stormen ifølge DMI ikke at nå orkanstyrke.

Tweets fra Beredskabsstyrelsen

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");