Behovet for praktikpladser er blevet endnu større

Antallet af praktikaftaler er steget det seneste år, men det er antallet af elever i skolepraktik også.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har netop offentliggjort en statistik over antallet af praktikpladssøgende på landets erhvervsskoler, som indeholder både en god og en dårlig nyhed.

Den gode nyhed er, at der ved udgangen af juli var 70.258 elever i praktik hos en virksomhed, hvilket er to procent flere end året før.

Den dårlige nyhed er, at antallet af elever i skolepraktik er steget med ni procent i samme periode fra 7839 til 8554.

Samtidig er antallet af elever, der slet ikke har nogen praktikplads, steget med seks procent fra 1175 til 1244.

 LO-sekretær Ejner K. Holst glæder sig over, at flere er kommet i praktik, men han så gerne, at endnu flere kommer i praktik på en rigtig arbejdsplads frem for i et praktikcenter.

 - Jeg kan kun på det allerkraftigste opfordre virksomhederne til at åbne dørene for de unge. Hvis de ikke gør, vil de i løbet af få år mangle tusindvis af uddannede faglærte, siger han.

Samme melding kommer fra Per Tønnesen, der er formand for HK Handel.

Særligt inden for detailhandelsområdet oplever man, at det bliver stadig sværere at finde en praktikplads, idet hver fjerde er i skolepraktik.

Derfor opfordrer han også virksomhederne til at tage flere elever, men glæder sig samtidig over, at de nye adgangskrav på erhvervsuddannelserne har fået optaget til at falde.

 - Det viser, at det er fornuftigt, at vi har lagt nogle adgangsbegrænsninger på erhvervsuddannelserne.   

Fordi der uddannes åbenbart for mange, når virksomhederne ikke vil tage dem ind i praktik, siger formand for HK Handel, Per Tønnesen.

/ritzau/