Bank: I mangler gode ideer

Det er kun virksomheder uden gode ideer, der ikke får lov til at låne i Danske bank. Banken har en hel milliard klar til investering på Sjælland

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Grædekonerne kan godt tørre øjnene. Landets banker har masser af penge, de gerne vil låne ud til virksomheder med det rigtige projekt.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis, som har talt med Henrik Christensen, Danske Banks direktør for bankens erhvervsaktiviteter i Region Sjælland, der i denne forbindelse dækker hele området uden for København.

- Vi har i Danske Bank på Sjælland lige nu en milliard kroner, som vi faktisk gerne vil låne ud, men vi savner gode projekter, siger Henrik Christensen til Frederiksborg Amts Avis.

Nordsjælland har det bedst

Han fremhæver, at virksomheder på Sjælland har en enestående mulighed for at give sig selv et kæmpe løft over de næste ti år, samtidig med, at der investeres 200 milliarder kroner i broer, jernbane, hospitaler, fængsler mv.

I Nordsjælland venter der offentlige investeringer i bl.a. motorveje, nyt hospital og en ny forbindelse over Roskilde Fjord.

- Der er stor forskel på Sjælland uden for København. Nordsjælland har den mest positive profil, og den rækker helt til Roskilde, mens store dele af det øvrige Sjælland har mere brug for et løft, siger Henrik Christensen.

Nordsjælland og Østsjælland ligger blandt andet med en langt lavere arbejdsløshed end Vest- og Sydsjælland, og boligpriserne skiller områderne på samme led med pilen op for Nord- og Østsjælland.