Banestrækning bliver dødsfælde

Fra 28. marts bliver Lille Syd-banestrækningen befærdet med tog, der kører med højere hastighed. Det kan udvikle sig til en dødsfælde for lokale, der er vant til at krydse sporene

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jernbanestrækningen Lille Syd mellem Næstved og Roskilde bliver en ren dødsfælde. Det frygter DSB og lokoførere på strækningen ifølge Dagbladet

Personalet frygter at personer bliver påkørt, når jernbanestrækningen fra 28. marts skal aflaste Sydbanen mellem Ringsted og Næstved mens denne bliver moderniseret.

Langt de fleste af de mange ekstra tog på Lille Syd bliver nemlig gennemkørende med 120 kilometer i timen, og dermed kan alle de fodgængere, der adskillige steder på strækningen dagligt skyder genvej over sporene, få sig nogle meget uhyggelige overraskelser.

I byer som Haslev, Tureby og Havdrup krydser folk sporene ustandseligt, og lokoførerne fortæller, at de pågældende ofte, selv om de nær bliver påkørte,  er uforstående, hvis de bagefter får at vide, at de har gjort noget forkert.

- Vi har lokoførere, der har kvittet deres job på grund af for mange nær-ved-oplevelser, og på Lille Syd er der mange overgange. Det er et hverdagsproblem på den strækning, og folk tænker ikke over, hvor meget det påvirker føreren, siger personaleleder ved DSB i Næstvedområdet, Ole Pedersen.