Aviskrise på Sjælland (Video)

Aviskrisen kradser fortsat, og den rammer også her i regionen. Salget af lokalaviserne falder. Det mærker de på redaktionerne og i kioskerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dokumentation:

Oplagstal for aviserne

Det seneste år er salget af aviser faldet med 7,6 procent for Sjællandske på hverdage. Kalundborg Folkeblad er gået 7,5 procent tilbage. Lolland-Falsters Folketidendes salg er mindsket med 5,9 procent. Holbæk Amts Venstreblad har oplevet et fald på 5,1 procent, mens Dagbladets salgstal er gået ned med 3,7 procent. Det skriver Mediawatch.

TV2 ØST spurgte butiksleder af DSB Kiosken i Vordingborg, Anker Poulsen, om hvor mange aviser der bliver solgt dagligt. Det er ikke mange.

Se interview med Anker Poulsen herunder:
[video:flv:090121_avissalg1.flv]

Nye initiativer skal knække kurven og få folk til at købe aviser igen. På Sjællandske har ansvarshavende direktør, Helge Wegel, et bud på, hvad der skal til.

Se interview med Helge Wegel herunder:
[video:flv:090121_helgeavis.flv]

Line Karlström er lige flyttet til Møn. Hun ville gerne abonnere på lokalaviserne, men har ikke økonomien til det. Hun bruger i stedet de gratis lokalaviser til at holde sig opdateret om, hvad der sker i regionen.

Se interview med Line Karlström fra Møn herunder:
[video:flv:090121_line.flv]

TV2 ØST har spurgt folk på gaden om deres avisvaner, og hvad de mener om "aviskrisen". Se interviews herunder:
[video:flv:090121_avisvox.flv]

Hvad mener du?
Hvorfor tror du at salget falder? Hvad mener du aviserne skal gøre, for at kurven vender? Kom gerne med en kommentar under denne artikel.