Apparater knalder narkobilister

Politiets nye narkometre har gjort livet surt for påvirkede bilister, der i højere grad end før bliver taget for at køre bil, når de har taget stoffer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har fået et nyt apparat i kampen mod narkobilister, og det ser ud til at virke. De nye narkometre har gjort, at antallet af bilister, der bliver taget for at køre påvirkede rundt, i den grad er steget. Det skriver DR Sjælland på sin hjemmeside.

- Der er ikke flere narkotikapåvirkede bilister på vejene, men politiet er blevet dygtigere til spotte dem med et narkometer, fortæller politikommissær Erik Mather fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til DR Sjælland.

Fra 0 til 255

I 2013 blev 3967 bilister på landsplan sigtet for at køre i narkopåvirket tilstand, og det tal er 4 gange højere end tallet i 2012, og i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har narkometrene også forbedret statistikkerne betydeligt. Her blev 0 personer snuppet for narkokørsel i 2010. I 2012 blev 255 taget.

Narkometeret fungerer ved hjælp af en spytprøve fra den mistænkte person, og efterfølgende analyseres prøven for stoffer.