¨

Apparater knalder narkobilister

Foto: TV ØST

Politiets nye narkometre har gjort livet surt for påvirkede bilister, der i højere grad end før bliver taget for at køre bil, når de har taget stoffer.

Politiet har fået et nyt apparat i kampen mod narkobilister, og det ser ud til at virke. De nye narkometre har gjort, at antallet af bilister, der bliver taget for at køre påvirkede rundt, i den grad er steget. Det skriver DR Sjælland på sin hjemmeside.

- Der er ikke flere narkotikapåvirkede bilister på vejene, men politiet er blevet dygtigere til spotte dem med et narkometer, fortæller politikommissær Erik Mather fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til DR Sjælland.

Fra 0 til 255

I 2013 blev 3967 bilister på landsplan sigtet for at køre i narkopåvirket tilstand, og det tal er 4 gange højere end tallet i 2012, og i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har narkometrene også forbedret statistikkerne betydeligt. Her blev 0 personer snuppet for narkokørsel i 2010. I 2012 blev 255 taget.

Narkometeret fungerer ved hjælp af en spytprøve fra den mistænkte person, og efterfølgende analyseres prøven for stoffer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App