Antallet af juleindbrud ligger på samme niveau som sidste år

Rigspolitiets opgørelse over indbrud i julen viser, at antallet af anmeldte indbrud i år ligger på niveau med sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mens folk drager hjem til familien i julen, står mange hjem tomme og frister tyveknægte.

I hele landet er der indtil nu i perioden fra den 20. december og frem til lørdag morgen anmeldt 335 indbrud. Det viser en opgørelse, som Rigspolitiet har lavet. Dermed ligger antallet af anmeldte indbrud i år på niveau med sidste år.

- Årene er ikke direkte sammenlignelige, da helligdagene jo falder forskelligt. Men det ser ud til, at vi ligger på samme niveau, som det vi så sidste år, siger vicepolitiinspektør Lars Mortensen fra Nationalt Efterforskningscenter i Rigspolitiet. 

Sidste år faldt antallet af juleindbrud markant, og det var det laveste i flere år.

Man skal dog passe på med at glæde sig for tidligt. Erfaringen viser, at mange juleindbrud først bliver anmeldt efter juledagene, når folk kommer hjem og opdager, at de har haft ubudne gæster.

Men generelt er antallet af indbrud faldet betydeligt i de senere år.

Stigende interesse for at sikre sin bolig med avancerede låse

I de første tre kvartaler af 2017 fik politiet 38.257 anmeldelser om indbrud mod 43.165 anmeldelser i samme periode året før, hvor der i forvejen var det laveste antal anmeldelser siden 2007.

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd er et generelt faldende kriminalitetsniveau en del af forklaringen bag det lavere antal af indbrud.

Samtidig er danskerne ved hjælp af initiativet Nabohjælp blevet bedre til at holde øje med deres boligområde.

Desuden peger interesseorganisationen Sikkerhedsbranchen på, at der er en stigende interesse for at sikre sin bolig med avancerede låse, døre, vinduer og alarmsystemer.

Lokale tale