¨

Antallet af dræbte motorcyklister er fordoblet på to år

Foto: TV ØST

Et rekordstort antal motorcyklister omkom på vejene i 2008. Politikens løbende optælling viser, at 43 trafikanter på motorcykler indtil videre er døde i år. Det er en fordobling på to år.

I 2005 døde 17 motorcykelkørere, året efter steg tallet til 22, og sidste år eksploderede det til 36.

En af de mest udbredte mc-ulykker sker, når biler, der skal svinge til venstre, overser den tohjulede trafikant, der kommer imod dem i den anden vejbane. Det fremgår af en opgørelse, Rådet for Større Færdselssikkerhed har udfærdiget til Politiken.

På den måde døde 7 motorcyklister i år. En lignende ulykkestype - dem var der 4 af i år - er ulykker, hvor en motorcykel er ved at overhale en bilist eller kører op bag i en bil, der skal stoppe eller svinge til venstre.

En tredje typisk ulykke i samme kategori er situationen, hvor biler overser motorcyklen ved ubetinget vigepligt. Her blev 6 dræbt på motorcykel.

Og der er en særlig grund til, at de dominerende ulykkestyper er dem, hvor mc'en kolliderer med en bil i forbindelse med en sving- eller overhalingsmanøvre. Det fastslår politiassistent Steen Erik Hansen - en af de få civile motorcykelbetjente, der udstyret med videokamera kører rundt på vejene for at holde øje med trafikken:

- Motorcyklerne kører hurtigt - ofte for hurtigt - og bilisterne undervurderer deres fart. Måske ser de dem slet ikke. Måske tror de, det bare er knallerter, siger Steen Erik Hansen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App