¨

Ansatte bange for at være kritiske

Foto: TV ØST

Ni ud af ti funktionærer og tjenestemænd frygter at udtale sig kritisk om deres arbejdsplads. Flere frygter nemlig at blive fyret.

Når tingene ikke fungerer optimalt, så frygter flere ansatte at udtale sig kritisk om tilstandene. Det skriver DR Sjælland i dag.


En ny undersøgelse foretaget af FTF viser, af ni ud af ti funktionærer og tjenestemænd tøver med at ytre sig kritisk om deres arbejdsplads. Halvdelen frygter, at de vil blive fyret, hvis de er åbenlyst kritiske. Det billede kan formanden for FTF i region Sjælland, Bertha Langhoff, nikke genkendende til.


-Det er beskæmmende, at ansatte ikke tør ytre sig om problemer omkring ressourcer og psykiske forhold. Men vi hører fra vores medlemmer, at de er bange for, at flaskehalsen peger på dem, næste gang der skal fyres, siger Bertha Langhoff til DR Sjælland.


Venstres regionsrådsformand Jens Stenbæk ærgrer sig over forholdene.


- Vores medarbejdere har ikke noget at frygte, for de har en udvidet ret til at ytre sig, og hvis de virkelig oplever, at det er et problem, håber jeg virkelig, at de går til deres tillidsrepræsentanter og til deres ledelse og rejser problemet. For vi ønsker ikke, at der skal lægges bånd på de ansattes muligheder for at ytre sig, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App