Ambulancer skal køre omveje

Med mindre det kommende hovedsygehus i Region Sjælland placeres i Ringsted, vil ambulancerne fremover ikke altid skulle køre til nærmeste akutsygehus. Det får nu Ringsteds borgmester Niels Ulrich Hermansen (V) og 3F Midtsjællands formand Tommy Mortensen til at kalde Region Sjællands udspil til en ny sygehusstruktur for manipulation og fiflerier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kritikken handler om det krav, der stilles til, hvor mange borgere de kommende akutsygehuse skal betjene. Sundhedsstyrelsen kræver, at de enkelte akutsygehuse skal have et optagegrundlag på mindst 200.000 borgere. Men kun den plan, hvor hovedsygehuset opføres i Ringsted, lever op til kravet - i de andre tilfælde vil grundlaget for nogle af sygehusene være mindre end 200.000. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Det problem vil regionen løse ved, at man administrativt ændrer på de nuværende distrikter. De er ellers beregnet ud fra, at borgerne skal køres til nærmeste akutsygehus. Men den ændring vender borgmester Niels Ulrich Hermansen og 3F-formand Tommy Mortensen sig kraftigt imod.

Ændringen af grænserne vil nemlig betyde, at ambulancerne ikke altid skal køre til det nærmeste sygehus, påpeger de overfor DAGBLADET Ringsted.

Borgere i Roskilde vil for eksempel skulle køres til Holbæk, selvom sygehuset i Køge ligger tættere på. Og ringstederne skal med ambulancen til Slagelse, selv om det er hurtigere at køre til Køge.

  - Man sidder og manipulerer med tingene for at synliggøre, at sygehuset skal ligge et andet sted. Det beviser bare, at man ikke tænker på patienterne, siger Tommy Mortensen til DAGBLADET
Ringsted.

Men Region Sjællands koncerndirektør, Lars Onsberg Henriksen, afviser, at regionen skulle fifle.

  - Selvfølgelig gør vi ikke det, siger han.