Alle politisager mod præster opgives

Ingen af i alt 31 anmeldelser mod personer i den katolske kirke ser ud til at føre til sigtelser eller straffesager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det står klart, efter at politiet på Sydsjælland og Lolland-Falster har opgivet at gøre mere ved seks anmeldelser om seksuelle overgreb.

Tre af sagerne er forældede, og i de andre tre er der ingen tegn på, at der er sket en forbrydelse, fremgår det af en meddelelse fra politiet.

Ifølge berlingske.dk vedrører de seks anmeldelser den samme person.

Forskellige politikredse har undersøgt de 31 anmeldelser siden foråret og sommeren. Mange af forholdene har vist sig at være for gamle.

Anklagerne mod den katolske præst vil dog fortsat blive undersøgt, oplyser den katolske kirke i Danmark.

Kirkens talsmand, Niels Engelbrecht, oplyser til Ritzau, at man stadig vil forfølge tre af de seks anmeldelser mod præsten for blufærdighedskrænkelse og anden kønslig omgang end samleje.

- Vi vil bede om aktindsigt hos politiet og studere sagsakterne i de tre sager, som politiet anser som forældede, og så vil vi tage stilling til, om vi vil foretage en tjenstlig undersøgelse, siger han.

Om det lykkes den katolske kirke at sikre sig adgang til sagsakterne i de forældede sager, er uklart, vurderer vicepolitiinspektør hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Søren Ravn-Nielsen.

Den pågældende præst vil være fritaget fra tjeneste, mens kirken forsøger at få adgang til sagerne.

Kirken er allerede i gang med tjenstlige undersøgelser af tre præster. Desuden er der sat gang i en større advokatundersøgelse af anklagerne om sexovergreb i den katolske kirke.